Läget på stan nav
Läget på stan-nav-gatsmart
Läget på stan nav
Läget på stan-nav-hort pa tuben
Läget på stan-nav-noje
Läget på stan-nav-cafekollen
Läget på stan-nav-mode
Läget på stan-nav-udda-trender
Läget på stan-nav-halsa
Läget på stan-nav-pryl-teknik
Läget på stan nav-film
Läget på stan Nav-tv
Läget på stan
Läget på stan nav
Läget på stan-nav-musik
Läget på stan-nav-gott-latt
Läget på stan hemma
Läget på stan-nav-klimatsmart
Läget på stan-nav-kronika
Läget på stan-nav-singel-ann
Läget på stan-nav-singel-alex
Läget på stan Emelies blogg
Läget på stan-nav-kimball
Läget på stan-nav-tipsa oss
Läget på stan-nav-streck
Läget på stan-nav-arkiv
Läget på stan-nav-annonsera
Läget på stan-nav-kontakt
Läget på stan-nav-jobba har

 

Istanbul Europeisk Kulturhuvudstad 2010
Istanbul är Europas största stad och Europeisk Kulturhuvudstad 2010. På http://www.istanbul2010.org. finns det omfattande programmet. I sju olika stadsdelar runtom i 16-miljonersstaden Istanbul hölls konserter, dansuppvisningar och fyrverkerispel under invigningen som nyss ägde rum.
(LPS)
Läget på stan
Arbetslöshetsersättningen fortsatt hög
Under januari 2010 utbetalades närmare 8 miljarder kronor i arbetslöshetsersättning. Det är en ökning med 350 miljoner kronor (25 procent) jämfört med januari 2009.
  I januari 2010 utbetaldes något mer än 0,7 miljard kronor till kvinnor och ca 1,0 miljard kronor till män. Sammanlagt 168 500 personer fick arbetslöshetsersättning under januari 2010. Detta är 29 500 (21 procent) fler än i januari 2009. Det var 88 500 män och 80 000 kvinnor som fick arbetslöshetsersättning.
(LPS)
Läget på stan
Sjuklöneansvaret drabbar småföretagare
Majoriteten av småföretagarna tycker att sjuklöneansvaret är ett stort eller mycket stort hinder för att anställa. Det, tillsammans med den höga nivån på arbetsgivaravgiften, utgör de absolut största hindren för Sveriges småföretag för att anställa och att öka jobben i Sverige.
  Det framkommer i en ny undersökning som FöretagarFörbundet har gjort bland sina medlemmar.
(LPS)
Läget på stan
Tomas Bodström nattvandrar på Lucia
För tredje året i rad nattvandrar socialdemokraterna imorgon i flera av Stockholms läns kommuner. Thomas Bodström och Veronica Palm kommer att nattvandra i Stockholm City natten till Lucia.
  Syftet med turnén är träffa och samtala med olika yrkesgrupper och vuxna som arbetar med unga under kvällar och nätter om vilka åtgärder som behövs för att minska fylleriet och ungdomsvåldet.
  Årets tema är ett Tryggt Stockholm - hur vi kan öka tryggheten på gator och torg och vad som behövs för att komma åt det meningslösa ungdomsvåldet och otryggheten på gator och torg.
(LPS)
Läget på stan
AIK svenska mästare - Hammarby sist
I helgen blev AIK svenska mästare i fotboll. Detta efter att ha slagit IFK Göteborg på bortaplan med 2-1.
  För Hammarby gick det betydligt sämre. Laget slutade sist i Allsvenskan och återfinns nästa säsong i superettan.
(LPS)
Läget på stan
Hammarby Bandy världsmästare
I helgen vann Hammarby Bandy World Cup i Sandviken, en turnering för dom 16 bästa klubblagen i världen och den mest prestigefyllda turneringen i bandyvärlden! De vann finalen mot Zorkij med 6-2.
(LPS)
Läget på stan
Stockholmslagen i botten - och toppen
Med tre omgångar kvar (20/10) är läget kritiskt för Djurgården och Hammarby i Allsvenskan: Djurgården ligger nu sist och Hammarby på näst sista plats. Ska bägge lagen åka ur? Risken är nu överhängande.
  I toppen finner vi AIK: De leder fortfarande med en poäng före IFK Göteborg.
(LPS)
Läget på stan
Kritiskt för Djurgården och Hammarby
Med fyra omgångar kvar (6/10) är läget kritiskt för Djurgården och Hammarby i Allsvenskan: Djurgården ligger sist och Hammarby på kvalplats. Ska bägge lagen åka ur? Risken finns.
  Desto bättre går det för AIK: De leder med en poäng före IFK Göteborg.
(LPS)
Läget på stan
Anmälan för diskriminering mot elever
Riksförbundet Attention anmäler Utbildningsförvaltningen i Stockholm stad för diskriminering av elever med diagnoser som autism, Tourettes syndrom och adhd.
  Inom Stockholms kommun finns en pott på 60 miljoner kronor, som ska gå till elever med särskilda stödbehov. Men barn med adhd, Aspergers syndrom och autism inkluderas inte i systemet. Detta anser riksförbundet Attention oacceptabelt.
(LPS)
Läget på stan
Elitserien i ishockey igång igen - vi tippar
Med anledningen av att Elitserien i ishockey är igång igen, så tippar Läget på stan att det ser ut så här i tabellen efter 55 omgångar. Det vill säga när den är färdigspelad:

1. HV71
2. Färjestad
3. Västra Frölunda
4. Linköping
5. Djurgården
6. Luleå
7. Timrå
8. MoDo
9. Skellefteå
10.Brynäs
11.Södertälje
12.Rögle

(LPS)
Läget på stan
Polisbil i singelolycka på Kungsholmen
På lördagkvällen, 21.09, voltade en polisbil i korsningen Fleminggatan-S:t Eriksgatan på Kungsholmen.
  Poliserna är inte allvarligt skadade, rapporteras det enligt Aftonbladet.
  Det var vid en utryckning som polisbilen välte. Vittnen säger att det gick väldigt fort. En utredning kommer att vidtas för att reda ut olyckan.
(LPS)
Läget på stan
Ny pensionsmyndighet bildas 2010
Det är regeringen som har avsatt hela 462 miljoner för en ny pensionsmyndighet. I den förbättrade pensions-myndigheten ska pensionärer och pensionssparare vara i fokus.
  Detta framför allt när det gäller att svara upp mot medborgarnas behov av kunskap och information i frågor om ålderspensionen.
(LPS)
Läget på stan
Stockholmslag vinner Elitserien i Boule
Det är stockholmslaget Sibirien Club Pétanque som vinner årets Elitserie i Boule.
  Elitseriens avgörande sammandrag går av stapeln nu på söndagen den 13e och Sibirien Club har redan avgjort efter en seger mot Malmöklubben La Boule dÓr. Tvåorna från Lindome kommer nu inte ikapp.
(LPS)
Läget på stan
Brand i tunnelbanan vid T-centralen
På förmiddagen utrymde räddningstjänsten T-centralen. Detta efter att en kraftig rök spridit sig i tunneln mot Kungsträdgården. Det bedöms dock inte vara någon fara för allmänheten.
  Inga personskador har rapporterats. Men tågtrafiken är avstängd ett flertal timmar.
(LPS)
Läget på stan
Nästan 30% utanför facket
Nu är antalet fackanslutna i Sverige nere på rekordlåga nivåer. Organisationsgraden är nere på 71%.
- Raset är historiskt unikt och vi har inte varit nere på de här nivåerna sedan 1960- eller 70-talen, säger Anders Kjellberg, arbetslivsforskare vid Lunds universitet.
(LPS)
Läget på stan
Ny stor handelsplats på Kungsholmen
Den 12e augusti invigdes Lindhagen, en ny stor kontors- och handelsplats på västra Kungsholmen. Alla möjliga sorters affärer ryms på ca 13 000 kvm handelsyta, bland andra Deek, Stockholms Sovrum, Life, Ett litet kök och Godis 500 sorter.
  Bakom bygget står Fabege och Peab.
(LPS)
Läget på stan
Stockholmsfrisörska i världsfinal
Maria Oldenstedt, som äger och driver Salong Studio Black på Östermalm, är i final i World Wide Hair Tour 2009. Hon är en av tio finalister efter att 67 länder fått tävla om platserna.
  Finalen äger rum 4 dagar i oktober i Venedig, Italien.
(LPS)
Läget på stan
Nu kan man välja arbetslöshetskassa
Nya regler från och med den 1a juni i år gör det möjligt för den arbetslöse att själv välja arbetslöshetskassa. Om man inte är med i någon A-kassa tidigare är man nu inte tvungen att vända sig till Alfa-kassan.
  Man kan välja A-kassa själv med sin ansökan. Det ska nu finnas tydligare regler på Arbetsförmedlingen om de nya inträdesreglerna.
(LPS)
Läget på stan
Borättsföreningar vinnare i krisen
Är det några som går bra i finanskrisen så är det bostadsrättsföreningarna. Vad beror detta på då? Jo, den låga räntan som finanskrisen för med sig.
  "Så länge räntan är så låg som vi ser idag verkar bostadsrättsföreningarna i Stockholm tillhöra vinnarna i krisen", säger Christer Jansson, VD för Fastighetsägarna Stockholm. Enligt en enkät som ställts till medlemmarna i bostadsrättsföreningarna i Stockholm stärks denna bild. Trots den finansiella oron har inga medlemmar behövt sälja sina lägenheter eller behövt hyra ut dem i andra hand.
  Men bilden kan snart ändras enligt Christer Jansson;
  "För många boende i Stockholm är marginalerna små och med några procentenheters höjning av räntan så kan både föreningar och boende få problem."
(LPS)
Läget på stan
Positivt med fällande dom i köttfärsmålet
Nacka tingsrätt har dömt Nacka Stormarknad till företagsbot på 100 000 kronor för att butiken har märkt om köttfärs. Två ansvariga personer har också dömts till dagsböter.
  – Livsmedelsverket välkomnar den fällande domen och företagsboten. Det är viktigt att förbudet mot ommärkning och ompaketering efterlevs, både för att konsumenterna inte ska bli vilseledda och för matsäkerhetens skull. Domen visar att reglerna kan upprätthållas, säger Göran Anér, chefsjurist vid Livsmedelsverket.
  Livsmedelsverket har föreslagit ett system med hygienkompetensbevis, så kallat hygienkörkort, för anställda inom livsmedelsnäringen.
  – Köttfärshistorien visar att det finns ett behov att förbättra kännedomen om reglerna och medvetenheten om reglernas betydelse hos personal på alla nivåer inom livsmedelshanteringen.
(LPS)
Läget på stan
Hammarby Bandy:
Sveriges främsta anfallsstjärna, signad
Nytt kontrakt 1 + 1 år har ingåtts med Patrik Nilsson, som är 27 år. Han kommer närmast från Dynamo Kazan i Ryssland där han har spelat i 1 säsong och gjort 48 mål på 26 matcher. I många år dessförrinnan spelade han i Sandvikens AIK. Han innehar elitseriens rekord i antal gjorda mål. Säsongen 07/08 noterades han för 94 mål. I vintras blev han världsmästare med Sverige efter att ha gjort mål i finalen. Han är landslagets främsta målspottare någonsin i VM med 48 gjorda mål under alla världsmästerskap.
(LPS)
Läget på stan
Så tyckte polisen om nationaldagsfirandet
Nationaldagsfirandet blev ur polisiär synvinkel den festdag som förutspåddes. Många arrangemang runt om i länet av olika slag med mycket allmänhet i rörelse.
  De allmänna sammankomsterna på olika platser i länet har genomförts utan störningar.
  I Tyresö slottspark samlades ett hundratal till manifestation och en demonstration med ca 500 deltagare gick från Slussen till Långholmen.
Polisen har arbetat förebyggande och några personer har avvisats i samband med demonstrationerna. En person greps misstänkt för hot mot tjänsteman vid en demonstration i Stockholms innerstad.
  Vid MC-festen i Norrtälje har ett 80-tal personer visiterats och fyra personer har medtagits misstänkta för rattonykterhet/rattfylleri. En person har gripits misstänkt för brott mot knivlagen.
  Sju personer anmälde vid 18.45-tiden misshandel vid T-banestation Farsta Strand, ingen person är gripen för detta. Förmodligen en uppgörelse mellan politiska meningsmotståndare
  Den traditionsenliga kungliga kortegen från Slottet till Solliden följdes av många åskådare, vilket skapade mindra problem i framkomligheten i de centrala delarna av Stockholm.
  För första gången deltog militärpolisen i bevakningsuppgiften på Skansen. Ett välkommet tillskott ur polisiär synpunkt.
  Sammanfattningsvis en lyckad nationaldag, även om vädret kunnat vara bättre, tycker polisen.
(LPS)
Läget på stan
Tävling i kinesiska
Elever från Stockholms stads gymnasieskolor har vunnit den första svenska tävling i kinesiska för högstadie- och gymnasieelever. Tävlingsmomenten är dels muntlig färdighet i kinesiska där eleverna under 3 – 5 minuter ska redogöra för temat ”det är roligt att läsa kinesiska” – på kinesiska förstås.
  Delmoment två i tävlingen består av ett 3 minuter lång uppvisning av en kinesisk kultur, t.ex. dans, diktläsning eller sång. Deltagande elever är mellan 15 – 20 år och går i årskurs 9 eller på gymnasiet.
  Beroende på vilken kategori man tävlade i väntar för de vinnande eleverna från Stockholms stads gymnasieskolor möjligheten att representera Sverige i den internationella tävlingen Chinese Bridge 2009 under oktober månad. Eller, ett stipendium för studier i Kina under ett år.
(LPS)
Läget på stan
Ta ögonkontakt innan du går över
Trafikkontoret i Stockholms stad inleder denna vecka en kampanj tillsammans med Polisen och NTF i Stockholms län. Syftet med kampanjen är att uppmärksamma frågan och att minska olyckorna vid obevakade övergångsställen.
  Ett av skälen bakom många olyckor som sker på obevakade övergångsställen är också att bilisterna håller höga hastigheter och inte är beredda att samspela med korsande fotgängare. En studie som Vägverket nyligen har gjort på ett antal övergångsställen, varav 19 i Stockholm, visar att bara 65 procent av alla bilförare lämnar företräde.
  – Vi vill med kampanjen göra stockholmarna uppmärksamma på att vi alltid har ett delat ansvar i trafiken, särskilt i en storstadsmiljö som Stockholm. Det är trångt, många är stressade och marginalerna är små. Så gå inte över gatan innan du är säker på att föraren sett dig - ta ögonkontakt! uppmanar trafik- och miljöborgarrådet Ulla Hamilton.
(LPS)
Läget på stan
Hallo Kitty nu som glass
Nu har äntligen Hello Kitty kommit som glass. Glassföretaget Diplom-Is lanserar under vecka 19 två stycken 14-pack varianter av glasspinnar. Den ena varianten är en isglass med smak av Vindruva och Körsbär. Den andra varianten har smak av Jordgubb och Blåbär med Jordgubbsdopp.
  – Hello Kitty är ett välkänt varumärke över hela världen och vi är glada över att få jobba med den kända och trendiga katten, säger Paula Garrido, produktchef på Diplom-Is.
  – Vi är medvetna att med Hello Kitty glassen, vänder vi oss en hel del mot tjejer. Vi har genom de senaste åren valt att jobba med kända film-glassar som Spiderman och Hulken som kanske framförallt vänt sig mot killar. Nu tycker vi att det är dags för alla tjejer att få en glass, fortsätter Paula Garrido.
  Hello Kitty glassen kommer att finnas på alla kedjor inom Dagligvaruhandeln och även på vissa kedjor inom Servicehandeln. Priset kommer att ligga på ca.32,90 kr för en förpackning.
(LPS)
Läget på stan
Avbrott i Com Hems nät
På tisdagskvällen den 5 maj inträffade ett omfattande avbrott i Com Hems nät. Strax före åttatiden träffades Com Hems nät av en extraordinär strömspik orsakad av ett blixtnedslag i kraftnätet. Trots reservaggregat, s.k. redundanta system, var strömspiken av en sådan karaktär att det ledde till ett avbrott för många kunder.
  Avbrottet gjorde att Com Hems digitala tjänster såsom digital-tv, telefoni och bredband slogs ut. Även www.comhem.se och kundservicefunktionen drabbades av problemen.
  Totalt berördes 800 000 kunder. Vid 22-tiden fick kunderna tillbaka sin tevebild. En timme senare, kl 23 började också bredband och telefoni att fungera i normal omfattning.
  – Jag är oerhört bedrövad över händelsen och ser mycket allvarligt på det inträffade. Vi tar detta avbrott på största allvar och kommer nu att se över reservsystem och elförsörjning. Vi lägger nu all kraft på att förstärka vår kraftförsörjning för att undvika att liknande avbrott inträffar i framtiden, säger Krister Tånneryd, chef för Drift- och Kundservice på Com Hem.
(LPS)

Läget på stan knapp