Läget på stan nav
Läget på stan-nyheter
Läget på stan-nav-gatsmart
Läget på stan nav
Läget på stan-nav-polis
Läget på stan-nav-noje
Läget på stan-nav-cafekollen
Läget på stan-nav-mode
Läget på stan-nav-udda-trender
Läget på stan-nav-halsa
Läget på stan-nav-pryl-teknik
Läget på stan nav-film
Läget på stan
Läget på stan-bildspel
Läget på stan nav
Läget på stan-nav-musik
Läget på stan-nav-gott-latt
Läget på stan hemma
Läget på stan-nav-klimatsmart
Läget på stan-nav-kronika
Läget på stan-nav-singel-ann
Läget på stan Emelies blogg
Läget på stan-nav
Läget på stan-nav
Läget på stan-nav-kimball
Läget på stan-nav-tipsa oss
Läget på stan-nav-streck
Läget på stan-nav-arkiv
Läget på stan-nav-annonsera
Läget på stan-nav-kontakt
Läget på stan-nav-jobba har

 

Blod, svett och glädjetårar utlovas på söndag - Café Operas football Challenge
I år är det tredje året i rad som Café Opera anordnar sin årliga fotbollsturnering där Stockholms krogar tävlar om den åtråvärda bucklan och titeln regerande
fotbollskrog.
 På söndag kommer ett antal krogar att utmana regerande mästarna ”Golden Hits” ute på Hjorthagens IP. Alla är välkomna att heja fram sin favoritkrog.
Läget på stan
AF-chef förlorar jobbet efter sexkrav
En kvinnlig chef på en arbetsförmedling i Stockholmsområdet krävde sex av sin underställde kollega. Han vägrade, trots hot om allvarliga konsekvenser, skriver Metro.
  Nu varnas i stället kvinnan av personalansvarsnämnden. Dessutom förlorar hon sin chefstjänst.
Läget på stan
Läget på stan-gumball
Foto: Martin Ellerström
Racerfart genom Sverige
Gumball 3000, med start i London och mål i New York, stannade till i Stockholm i torsdags.
Celebriteter från hela världen finns med bland startfältets 120 deltagare. Artister, arvtagare, oljeprinsar. Bara för att få vara med i tävlingen måste deltagaren punga ut med 330 000 kronor.
Förare som åker fast för fortkörning får betala böter och kör föraren så snabbt att han eller hon blir av med körkortet enligt svensk lag får föraren ett omhändertagandebesked men har tillåtelse att köra inom Sveriges gränser i 48 timmar. Samtliga Gumballbilar flögs över till Kanada i torsdags.
Läget på stan
Strandsatta passagerare har rätt till kompensation
Även under ”exceptionella omständigheter” har passagerare rätt till hjälp och kompensation enligt ett uttalande av EU:s transportkommissionär Siim Kallas torsdag 15 april.
Läs mer på ActNow
Läget på stan
Läget på stan - polis
Foto: Martin Ellerström
Bilbrand vid Drottningholmsvägen
100507.
I höjd med Hornsberg står en bil och brinner. Brandkår och polis är på väg dit.
Kl 09:16 är det full framkomlighet på platsen igen.
Läget på stan
Två skottskadade i Södertälje
Två män skottskadades kl.02.00 i natt i centrala Södertälje. Männen färdades i en bil på Ekdalsgatan i riktning mot Nygatan och Torekällgatan. Okänt antal gärningsmän har från en mötande bil avlossat skott som skadat föraren av bilen allvarligt samt den man som satt som passagerare. Det finns i nuläget inga misstankar om att denna skjutning har någon koppling till den som skedde i Fittja i går kväll. Förundersökning inledd, försök till mord, enligt polisens hemsida.
Läget på stan
Sverige skickar poliser till Haiti
Regeringen har idag (4/2) beslutat att bidra till FN:s stabiliseringsinsats, MINUSTAH, genom att bidra med tre poliser och fyra kriminalvårdare.

- Sverige bidrar med omfattande humanitärt stöd för att lindra den akuta situationen på Haiti. Vi kan nu också komplettera detta stöd genom att bidra med poliser och kriminalvårdare... säger biståndsminister Gunilla Carlsson.

Läget på stan
Årets skylt utsedd
Årets upplaga av hederspriset Årets skylt har förärats Restaurangen Cloud Nine vid Norra Bantorget. Cloud Nine har med ett genomtänkt arbete för sin ljusskyltning tillfört Stockholms nattliv en ny kvalité.
Läget på stan
Läget på stan
Cancerfondens rosa band 2009,
design Gert Wingårdh, Foto: Melker Dahlstrand
Rosa bandet i Kungsan
Var med på Cancerfondens ljusmanifestation som anordnas till förmån för Rosa Bandet kampanjen till förmån för kampen mot bröstcancer.Vi hedrar och minns de nära och kära som drabbats av bröstcancer med en stämmningsfull ljuscermoni i Kungsträdgården.
Stöd kampen genom att köpa en ljusbiljett för 40 kronor.
När: Lördag 17 oktober klockan 16.00-19.00
(LPS)
Läget på stan
Största hästtidningen: Häst och Ryttare
Häst & Ryttare ökar igen. Den senaste Orvesto-undersökningen visar på en rekordökning från 99 000 till 111 000 läsare. Svenska Ridsportförbundets medlemstidning befäster därmed återigen sin position som Sveriges största hästtidning.
(LPS)
Läget på stan
Dags för SM i nyskrivna snapsvisor
Lördagen den 10 oktober kommer bl a jurymedlemmarna Jonas Hallberg och Cissi Elwin Frenkel att utse årets svenska mästare i nyskrivna snapsvisor. Tio visor av de drygt 200 bidragen som skickades in till årets tävling har gått vidare till final. - Många nyskrivna snapsvisor speglar den tid vi lever i. Det märks inte minst i år, säger Helen Ericsson Sandlund, Vin & Sprithistoriska Museet.
(LPS)
Läget på stan
Unikt album släpps med Michael Jackson
Det är i samband med filmen This is it som albumet ges ut. Filmen kommer ut på världens biografer 28e oktober. Samtidigt ges alltså albumet med samma namn ut.
  Filmen är en så kallad backstage-film där man bland annat får se den avlidne stjärnan förbereda sig för det som skulle hans sista turné.
(LPS)
Läget på stan
Cosmonova startar höstsäsong med 3D
Det är filmen Wild Ocean 3D som inleder höstsäsongen på Cosmonova, enligt Aftonbladet. Filmen handlar om det känsliga samspelet mellan människa, djur och natur.
  Filmen belönades med Earthwatch Film of The Year Award 2009.
(LPS)
Läget på stan
Författarsamtal på tisdag med Toscana
David Toscana är den som inleder den internationella Författarscenen på Kulturhuset den 22a. Han är från Mexico och är född 1961.
  Han samtalar med Sigrid Combüchen om Den sista läsaren, hans andra översatta bok på svenska.
(LPS)
Läget på stan
Sagolika Pride!
Barn behöver få känna att de kan klä sig som man vill. De behöver bli bekräftade i att det är okej att älska den som hjärtat är fyllt av. Bli respekterade som de människor de är. Författaren Anette Skåhlberg och illustratören Katarina Dahlquist vill genom sina barnböcker ge alla barn känslan av att det är enkelt och livsnödvändigt  – och underbart! att följa sitt hjärta i allt man gör.                        
I Pride Park kan man under en och en halvtimme njuta av två böcker live.    Anette läser och Katarina visar bilder ur Prinsessan Kristalla och Kalle med klänning. Två tillfällen finns kvar. Fredag och lördag 15.00.  För att fira Priden skänker Sagolikt Bokförlag böcker till utvalda eldsjälar och organisationer som kämpar för människors lika värde och rättigheter.
(LPS)
Läget på stan
Sommar bra årstid för filmförsäljning
Man kan tro att Svenne Banan ser mindre på film på sommaren. Det stämmer inte. Patrick Blomquist Director för Warner Bros. i Sverige uttrycker sig så här i frågan: "Under sommaren har folk tid att mysa framför en film. Att göra det på DVD eller Blu-ray medför en mycket större frihet än om man måste följa serier och program på TV vid ett bestämt klockslag." Han säger också om regnet på sommaren: Är vädret dåligt är marknaden fantastiskt bra.
(LPS)
Läget på stan
Gästlisteplatser på nätet
Nu har du chansen att bli med på exklusiva gästlisteplatser! Det är nöjesupplysningen 118110 som erbjuder möjligheten på nätet via länken www.118110.se/news.php. På deras hemsida kan man även kolla in läget på deras klubbguide. De uppdaterar även sin information om klubbarna i våran stolta huvudstad dagligen på telefon och sms.
(LPS)
Läget på stan
Gratis vatten vid Sergel
Passa på att svalka dig med en flaska vatten i sommarvärmen! Måndag 29 juni kl 13-14 delar Norstedts ut 500 vattenflaskor för att uppmärksamma Kajsa Ingemarssons nya bok Bara vanligt vatten. De håller hus utanför Akademibokhandeln Sergel.
(LPS)
Läget på stan
Det händer i Kungsan
Qi Gong
Med start tisdagen 23 juni fram till torsdagen 20 augusti, varje tisdag och torsdag klockan 9.00-10.00.
  Morgonträning av medicinsk qigong enligt biyunmetoden med Föreningen Gröna Drakens instruktörer från Stockholm. Varje tisdag och torsdag klockan 9.00-10.00-
Plats: Vid Karl XII:s torg på gräsmattan utanför Tehuset.
Träning för kropp och själ som utförs under avslappning och koncentration och som med enkla rörelser går igenom hela kroppen.
För mer info: www.gronadrakenstockholm.se

Invigning av Sveriges ordförandeskap i EU!
Onsdag 1 juli klockan 11.00-18.00
Den 1 juli blir Sverige ordförande i EU.
Kom till Kungsträdgården och fira med oss!
Under dagen kan du se uppträdanden och utställningar om EU-ordförandeskapet och vad EU gör för att bekämpa klimatförändringarna.
Arrangör: Regeringskansliet
För mer info: www.se2009.eu

Smokinglirarna med sommargäster!
Onsdagen 1 juli klockan 12.15- 13.15
Under fyra onsdagar i juli kommer Reimers Smokinglirare att underhålla utan kravallstaket!
Sång, jazz och annan god musik!
Dagens sommargäst: Tova Carson
Arrangör: Kungsträdgården Park & Evenemang AB

Irakisk kulturdag!
Lördag 4 juli klockan 15.00-21.00
För tredje året arrangerar Irakiska ambassaden i Kungsträdgården en Irakisk kulturdag.
I parken kan Du bland mycket annat:
Se irakiska folkdräkter
Smaka irakiskt bröd
Köpa litteratur
Det bjuds även på underhållning från scenen i form av irakisk folkmusik, kurdiska sånger, irakisk bröllops cermoni och traditionella sånger från Nawares DJ group.
Arrangör: Irakiska ambassaden
(LPS)
Läget på stan
En ljummen i gräset den 25:e juni
Det här händer:
19.30
Paddington DC
Den statiska och lite plastiga ljudbilden står i direkt kontrast till det blottade och hjärtliga tilltalet. På senaste skivan Från hat till handling finns saker som skulle kunna fötts i en sagolik kyrka med linsöverstrålning. Det finns också dissonans från din senaste feberdröm i den bortglömda sjukhuskulverten. Enkelheten bedrar. Att pricka in känslan men får när man lyssnar är svårt.
20.30 Liminals
En inte helt ovanlig utveckling inom musiken är att man speglar sin växande förmåga över tid. Liminals är ett parallellt projekt till Differnet. Om Differnets musikaliska terräng är Stockholms stadsbibliotek, så kanske tanken med Liminals snarare är parkeringen i Ullared. Med samma maskin, skalpell och förstoringsglas.
21.30 Rafael Anton Irisarri (US)
Det sprakar och plinkar om Rafaels pianobaserade ambient och det är oundvikligt att tänka att det skulle bli perfekt filmmusik. Genom att liveloopa klockspel, piano och gitarr ska Rafael från Seattle måla Vinterviken i tusen färger.
Ta sig dit:  Ta dig till Vintervikens trädgård, T-bana Aspudden. Öppet från 18.00. God mat, bra väder samt alkoholrättigheter (så lämna alkoholhaltiga drycker hemma). Alla åldrar extremt välkomna. Inträde 60kr.
Mer info på: ljummen.com
(LPS)
Läget på stan
Alla klara för Cats

Alla skådespelare, dansare, musiker och sångartister är klara för Cats - höstens stora musikal på Cirkus i Stockholm.
Medverkande:
I rollerna ser vi bland andra:
Ann-Louise Hanson - Niklas Andersson - Malena Tuvung - Per Myrberg - Peter Harryson - Rennie Mirro - Fred med flera.
Musik av Andrew Lloyd Webber
Baserad på Old Possums Book of Practical Cats av T.S Eliot
Cats är en av de största och mest prisbelönta musikalerna genom tiderna. Och den tredje september 2009 är det premiär för Cats på Cirkus. Andrew Lloyd Webbers klassiska musikal om Jellicle-katterna kommer nu hamna i en miljö som är som skapt för denna riviga produktion. Katterna får fritt spelrum i hela cirkuslokalen och då kan det mesta hända!
Spelas: torsdag och fredag 19.30, lördag 15:00 och 19:30. Söndag 15.00. Från 3 september till och med 13 december 2009.
Mer information på www.catsmusikal.se

(LPS)
Läget på stan
Öppet till klockan tre i Humlan
Debaser Humlegården har fått tretillstånd. Vi kommer under juni månad fram till midsommar att ha öppet till kl 03 ons-lör. Efter det blir det öppet varje dag mellan kl 11.30-03.
(LPS)
Läget på stan
Utställning av popkungar
Konstutställning med popkonst av Catrine Näsmark. Från 12 juni och över hela sommaren ställer Catrine Näsmark ut sina fantastiska målerier av berömda popkungar, men även målade porträtt av Greta Garbo på Rica Hotel Kungsgatan, Hötorget i Stockholm. Greta Garbo arbetade en gång i tiden på hattavdelningen på PUB varuhus där hotellet ligger från plan 4 till 8.
(LPS)
Läget på stan
PUB prisar högklackade löpare
Inför årets upplaga av tidningen Glamours "Stiletto Run", har varuhuset PUB gått in som prissponsor med 100 000 kr för vinnaren att shoppa för.
  Tävlingen Stiletto Run, som genomförs av tidningen Glamour, har blivit en annorlunda och uppskattad tävling för tusentals kvinnor. Reglerna är enkla; den som iförd högklackat springer snabbast på 100 meter vinner. I år kommer tävlingen att genomföras i Kungsträdgården 13 juni, och man räknar med att deltagandet kommer att vara stort.
 "Vi är självklart glada att PUB har gått in som sponsor. PUB har ett av de bästa utbuden av mode i Stockholm, det passar våra läsare som handen i handsken. Dessutom, vem skulle inte vilja shoppa loss för så mycket pengar !?" sager Julia Sjögren, marknadschef Glamour.
(LPS)
Läget på stan
Årets Ted Gärdestad stipendiat korad
24 åriga Lovisa Samuelsson från Göteborg utsågs till vinnare av 2009 års Ted Gärdestad stipendium på 50 000 kr. Finalen gick av stapeln i Kungsträdgården i Stockholm.
  Juryns motivering var "Originalitet och stark närvaro som berör. Charmiga texter direkt från hjärtat. Stor musikalitet och förmåga att förmedla glädje." De övriga finalisterna, Ida Wiklund från Örbyhus och Gustav Redmo från Tibro, erhöll stipendier på vardera 5 000 kr.
(LPS)
Läget på stan
Matfest i Kungsträdgården
Operakällaren har skapat historiska menyer. Melanders frestar med skaldjursplateau, i nästa vecka fyller de tillsammans med 30-tal andra restauranger i Kungsträdgården. Även underhållningen är av hög klass, Lasse Berghagen bjuder på allsång, andra artister är Eldkvarn, Emilia och Lili&Susie.
För mer info gå in på www.smakapastockholm.se
(LPS)
Läget på stan
Sommarspel 31 juli - 30 augusti
Stockholms stadsteater spelar sommarteater inte bara i parkerna. I augusti är verksamheten i full gång i huset vid Sergels torg med sex pjäser på fyra scener. Den första premiären för spelåret, Shopping & f***ing, sker redan den 31 juli på Klarascenen, under Pridefestivalen.
För mer info gå in på www.stadsteatern.stockholm.se/
(LPS)
Läget på stan
Gratis releasespelning
Modern Caveman bjuder in till releasespelning på Harry B James i Stockholm den 21/5, fritt inträde. Bandet är baserat i Göteborg, men sångaren och låtskrivaren Johan Sandqvist kommer ifrån Stockholm,

FOTO: FREDRIK J E SVENSSON
och det tillsammans med en allt mer trogen Stockholmspublik gjorde att det kändes naturligt att ha releaseparty även här. 
 Efter närmare 2 000 sålda skivor, radiospelningar både i Sverige och utomlands, mer än 100 timmar på scenen och flera lysande recensioner laddar Göteborgsbandet för den första officiella albumreleasen. För att markera nystarten har man bytt namn från Johnny Goes J till Modern Caveman.
Var:
Harry B James, Regeringsgatan 47. Inträde: Fritt. Tid: kl 21.00.
(LPS)
Läget på stan
Morgondagens stjärna
Nu är det klart att Marie Serneholt blir den svenska artist som ska hjälpa Disney Channel att hitta morgondagens stjärna i musiktävlingen My Camp Rock.
  Marie ska tillsammans med jurymedlemmarna från Norge och Danmark utse de sex bidrag som går vidare till final. Hon ska medverka vid inspelningen av finalen i Stockholms skärgård i slutet av juni. Finalen utformas som ett musikläger i Camp Rock-stil.
Läget på stan Marie
Marie Serneholt.
    Foto: Family Tree Music/Filip Cederholm
Där ska hon vara med och stötta och ge tips till finalisterna när de tränar upp röst, koreografi och scenframträdande.
Vinnaren av tävlingen kommer att få spela in en musikvideo med sin cover av en Camp Rock-låt som kommer att visas på Disney Channel runtom i Skandinavien.
  Mer information om tävlingen finns på Disney Channels hemsida: www.disney.se
 Där har Disney Channel också samlat tips på hur man kan lyckas i tävlingen och utvecklas som artist. Bidragen ska vara hos Disney Channel senast den 13 maj.
(LPS)
Läget på stan
Upptäck nya band på Skrapan
Helgen den 8-10 maj tänds rampljuset för Stockholms nya musikevenemang "Skrapan Öppen Scen". Deltagande band får visa upp sig och spela inför en musikkunnig jury och allmänheten. Utvalda band belönas med egen spelning i Skrapan på torsdagskvällar.

PRESSBILD
  Spotify lägger upp helamusikhelgen så att alla ska kunna ta del av Skrapans musiksatsning. Mer än 220 band har anmält sig till att vara med.
Skrapan finns på Götgatan 76-78 i Stockholm.
Öppettider: Måndag-fredag 10-20. Lördag 10-18, söndag 11-18. www.skrapan.se
(LPS)
Läget på stan
In Flames till Guitar Hero World Tour
Den 21 maj är ett datum som alla hårdrockfans bör lägga på minnet. Då släpps låten ”Disconnected” med svenska In Flames till Guitar Hero World Tour. Låten är en av flera som släpps till World Tour under maj månad.
 Flerfaldigt grammis-belönade In Flames har sålt över två miljoner skivor. De är inte bara ett av Sveriges största rockband utan även en av Sveriges största musikexporter vilket bland annat resulterat i att de vunnit regeringens exportpris.
(LPS)
Läget på stan
Mathias Dahlgren toppar rankinglistan
Mathias Dahlgren, Stockholm, toppar överlägset kockarnas rankinglista av sina egna favoritkollegor. Han utses därmed till Kockarnas Kock för sjätte gången!
-Det värmer lika gott varje gång, säger han.
(LPS)
Läget på stan
Vårtecken
Läget på stan körsbärsträd Läget på stan medis
Nu blommar de japanska körsbärsträden i stan. Och Medis uteserveringar blommar av folk.
 FOTO: SIMON
FOTO: JOAKIM
Läget på stan
Öppen casting
Svensk Casting har en öppen casting på Idungatan 4B i Stockholm söndag 3 maj mellan kl 10-15.
  Svensk Castings nisch är att förmedla reklammodeller för foto och film, som representerar Sverige. Ett normaltungt, icke-ariskt Sverige…
Svensk Castings webb:
www.svenskcasting.se
(LPS)
Läget på stan
Har du gjort en animerad film?
Har du ett verk du vill visa hos FIA i höst? Skicka in din film redan nu! Mer information om FIA Stockholm och årets Open Call på www.fiastockholm.se
(LPS)

Läget på stan knapp